Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van De Silo start 24 mei. Deze avond organiseren we een start verkoop avond bij Heerlijk Lokaal in Apeldoorn. Je bent hier van harte welkom tussen 18.30 en 20.00u! Het adres is Molenstraat-Centrum 1 te Apeldoorn.
De dag erna, vanaf 25 mei kun je via het inschrijfformulier in je accountomgeving aangeven welk appartement jij wil kopen. Alle verkoopstukken en de definitieve vrij op naam prijzen zijn dan bekend.

Wanneer start de bouw?

De bouw van De Silo is gestart. In de eerste helft van 2024 willen is de oplevering gepland.

Wat kost een appartement in De Silo?

Wonen in De Silo kan al vanaf € 345.000,- V.O.N. De prijzen per bouwnummer zullen begin mei bekend zijn.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien zijn nieuwbouwhuizen energiezuinig en dat scheelt in je portemonnee.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, het gebouw wordt zonder gasaansluiting gebouwd. 

Hoe worden de appartementen afgewerkt?

De appartementen worden afgewerkt met keuken en sanitair van THUIS de Showroom. Uiteraard kan je deze nog helemaal aanpassen naar eigen wens en smaak.

Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om je appartement naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf door ons worden aangegeven. Meer informatie over de te kiezen opties volgt met de start verkoop.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Alle appartementen hebben recht op 1 parkeerplaats in de naastgelegen parkeergarage. Kopers kunnen hier bij de gemeente Apeldoorn een vergunning voor aanvragen.

Voor een tweede auto is het niet mogelijk een bewonersvergunning te verkrijgen maar een regulier abonnement voor een parkeerplek in de garage Koningshaven is wel af te sluiten. Meer informatie hierover kun je bij de gemeente krijgen, en lezen op hun website https://www.apeldoorn.nl/ter/parkeergarage-koningshaven-centrum 

Wat zijn de voordelen van een duurzaamheidshypotheek?

De woningen in De Silo worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. De Hypotheekspecialisten van NextHome helpen je maximaal te profiteren van de voordelen die je als koper hebt.

Een greep uit deze voordelen:
• Extra hypotheekrente-korting omdat je een energiezuinig appartement koopt.
• Meerwerk (upgrades keuken, upgrades badkamer, vloeren e.d.) zijn volledig mee te financieren.
• Wij bieden oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouwperiode. 
• Een hogere hypotheek behoort tot de mogelijkheden omdat je een energiezuinig appartement koopt.
• Er zijn goede overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu een koopwoning hebben.
• Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden is een deel van de hypotheek aflossingsvrij.
• De advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek zijn slechts € 975,-